VNG Gelderland
Postbus 1, 6658 ZG Beneden-Leeuwen
Telefoon: 026-669 01 96
secretariaat@vnggelderland.nl
Menu

Over de Gelderland Academie

De Gelderland Academie is het platform voor het delen van praktijkgerichte kennis en ervaring voor raadsleden, wethouders, burgemeesters, statenleden, gedeputeerden en ambtenaren bij gemeenten in Gelderland en bij de provincie Gelderland.

Voor deze doelgroep organiseert de Gelderland Academie kennis- en netwerkbijeenkomsten in de regio.

De Gelderland Academie is opgericht door de Provincie Gelderland en VNG Gelderland met als missie het helpen waarborgen van de kwaliteit en de continuïteit van het openbaar bestuur in Gelderland. Dit willen we doen door de positie van lokale bestuurders en ambtenaren te versterken, zodat zij beter toegerust zijn  om hun taken goed uit te voeren.

Ons aanbod is kosteloos en bij u in de buurt en kenmerkt zich door een regionale insteek, persoonlijk contact en het delen van ervaringen.

Voor wie?

De Gelderland Academie is er voor iedereen die actief is in het openbaar bestuur in Gelderland. Voor volksvertegenwoordigers bij gemeenten (raadsleden) en provincie (statenleden), voor gemeentebestuurders (wethouders en burgemeesters), voor provinciebestuurders (gedeputeerden) en voor ambtenaren.2018 is het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen. In dit jaar richt het aanbod zich daarom vooral op (nieuwgekozen) raadsleden en op samenwerkende gemeenten. In 2019 zijn Provinciale Staten-verkiezingen. Dan zal er meer aandacht besteed worden aan het provinciebestuur. Het aanbod voor collegeleden en ambtenaren wordt de komende jaren steeds verder uitgebreid.

Contact

Op www.gelderlandacademie.nl vind je alle informatie over de Gelderland Academie zoals een agenda met alle geplande bijeenkomsten, terugblikken op workshops die al geweest zijn en nog veel meer. Kom zeker een kijkje nemen en laat je verrassen door wat de Gelderland Academie voor jou kan doen!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de trekkers van de Gelderland Academie binnen het bestuur van VNG Afdeling Gelderland:

Laatste nieuws

VNG bijeenkomst over de Verenigingsstrategie
VNG Gelderland kijkt terug op een mooi jubileumfeest
VNG organiseert twee landelijke discussiebijeenkomsten over de Verenigingsstrategie 2030
Nieuwe VNG-handreiking over ambtelijke bijstand raadsleden