VNG Gelderland
Postbus 1, 6658 ZG Beneden-Leeuwen
Telefoon: 026-669 01 96
secretariaat@vnggelderland.nl
Menu

Welke wethouder komt ons bestuur versterken?

VNG Gelderland is op zoek naar een bestuurslid. Wethouder Gert van den Berg gaat ons bestuur verlaten. We zoeken daarom een wethouder die zijn plaats wil innemen. Gelet op de regionale spreiding zoeken we bij voorkeur een wethouder uit regio Achterhoek.

VNG Gelderland wil bijdragen aan een goede rol voor de Gelderse gemeenten richting provincie Gelderland en richting landelijke VNG. Dat doen we door bijeenkomsten te beleggen, kennis te delen, bij te dragen aan de voordrachten voor leden van VNG-commissies en meer. In het Koersdocument beschrijven we onze missie en ambities.

VNG afdeling Gelderland zoekt een enthousiaste en betrokken bestuurder
Wat vragen wij van je?

  • De bereidheid om je enthousiast en betrokken in te zetten voor VNG Gelderland. Je zet je in voor ons bestuur en bent actief aanwezig bij bestuursvergaderingen (5 à 6 keer per jaar), overleg met GS en anderen en de jaarlijkse Dag van de Gelderse Gemeenten.
  • Kennis van bestuurlijke ontwikkelingen. Je weet wat er speelt in gemeenteland en met name in ons Gelderland. Het is gemakkelijk wanneer je een goed netwerk hebt en handig wanneer je onderdeel uitmaakt van een VNG-commissie.

Hoewel de voorkeur uitgaan naar een bestuurslid uit de Achterhoek, zijn bestuursleden uit andere regio’s uiteraard ook van harte welkom. Regionale spreiding is een belangrijk element voor de samenstelling van het bestuur, echter staat kwaliteit voorop.

Maak je interesse kenbaar vóór 15 augustus 2020
Stuur je cv en een motivatie naar secretariaat@vnggelderland.nl. Eind augustus/begin september vinden er, op een veilige en verantwoorde manier, fysieke gesprekken plaats met de kandidaten. Deze gesprekken worden gevoerd met een selectiecommissie uit ons bestuur.

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met het VNG Gelderland bureau. Stuur een e-mail naar secretariaat@vnggelderland.nl of secretaris@vnggelderland.nl of bel secretaris Leo Bezemer op 06-1010 1851.

Laatste nieuws

UPDATE gevolgen coronacrisis
Welke wethouder komt ons bestuur versterken?
VNG Gelderland schrijft ministers van BZK en Financiën
OPROEP Financiële positie Gelderse gemeenten