VNG Gelderland
Postbus 1, 6658 ZG Beneden-Leeuwen
Telefoon: 026-669 01 96
secretariaat@vnggelderland.nl
Menu

VNG Bestuurdersdag op 27 november 2020

Op vrijdag 27 november vindt de jaarlijkse VNG Bestuurdersdag plaats. Alle burgemeesters, wethouders, griffiers, gemeentesecretarissen en raadsleden zijn van harte uitgenodigd voor deze informatieve dag.

Digitale Bestuurdersdag
Nu een fysieke bijeenkomst vanwege corona niet mogelijk is, is een divers online programma samengesteld voor de jaarlijkse Bestuurdersdag. De start is om 13.00 uur en de dag eindigt om 15.40 uur. De Buitengewone ALV, die traditiegetrouw samenvalt met de VNG Bestuurdersdag, is verzet naar februari 2021.

Programma
De Bestuurdersdag start plenair met een vooruitblik op komend jaar. Jan van Zanen spreekt over de belangrijkste thema’s in onze inzet voor de kabinetsformatie. Vervolgens spreekt rijksbouwmeester Floris van Alkemade over de ‘verbeelding’ van de grote maatschappelijke opgaven, met specifieke aandacht voor 1 van onze grootste opgaven: de woningbouw. Vervolgens is er in 2 ronden van 10 deelsessies ruimte voor inhoudelijke verdieping. In deze deelsessies nemen de verschillende VNG-commissies de deelnemers mee in de diverse thema’s van de inzet voor de kabinetsformatie.

Plenair
13.00 uur     Plenaire opening en speech door VNG-voorzitter Jan van Zanen
13.20 uur     Rijksbouwmeester Floris van Alkemade over onze grote maatschappelijke opgaven

Deelsesssies
13.45 uur     Deelsessie ronde 1
14.30 uur     Pauze
14.40 uur     Deelsessie ronde 2

Plenair
15.30 uur     Plenaire afsluiting
15.40 uur     Einde

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich per ronde opgeven voor 1 deelsessie. Aanmelden voor de deelsessies kan via het aanmeldformulier. Kijk voor meer informatie over de Bestuurdersdag en de deelsessies op bestuurdersdag.vngconnect.nl.

Laatste nieuws

Regiobijeenkomst: Aan de slag met lokaal gezondheidsbeleid en preventie
Ondersteuningsprogramma COVID-19: vraag & antwoordsessie met Marco Zannoni
VNG organiseert informatiesessies herijking gemeentefonds
Versterking regionale samenwerking: Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen van start