VNG Gelderland
Postbus 1, 6658 ZG Beneden-Leeuwen
Telefoon: 026-669 01 96
secretariaat@vnggelderland.nl
Menu

Verkiezing Beste Bestuurder 2020

Sinds 2009 organiseert Binnenlands Bestuur de jaarlijkse verkiezing van Beste Bestuurder (vanaf 2014 in samenwerking met Necker van Naem). Lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maken de selectie. Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar? En waarom?

Geen top 10, maar een top 13
Ook in 2020 wordt er op zoek gegaan naar de beste bestuurder. Dit jaar alleen in een iets andere opzet. Er wordt eerst op zoek gegaan naar de beste bestuurder per provincie en vanuit de waterschappen. Vervolgens wordt het publiek gevraagd wie van deze bestuurders de beste bestuurder van 2020 is.

De verkiezing in 3 stappen
De eerste ronde
Vanaf 18 november tot 6 december vullen lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers de vragenlijst in. Hieruit volgen dertien nominaties: vanuit elke provincie de beste bestuurder (12), én de beste waterschapbestuurder (1). Een top 13 samengesteld door de doelgroep zelf. Ook wordt er op zoek gegaan naar de beste jonge bestuurder en de beste bestuurder uit een kleine gemeente.

De tweede ronde
Het publiek is in de tweede ronde aan zet. Van 18 tot 31 januari 2021 kan iedereen een stem uitbrengen op één van de genomineerde bestuurders. Er zijn drie categorieën: beste lokale bestuurder, beste jonge bestuurder en beste bestuurder uit een kleine gemeente.

Bekendmaking
Op 4 februari 2021 wordt duidelijk wie de beste bestuurder van 2020 is. In lijn met het jaarthema ‘digitale democratie’ is deze bekendmaking deels digitaal. Houd de website Verkiezing Beste Bestuurder 2020 in de gaten voor de laatste updates.

Laatste nieuws

Aanpak zorgfraude nodig, rechtvaardig en sociaal
Even voorstellen: Harriët Tiemens
Vacature: Welke wethouder komt ons bestuur versterken?
Verkiezing Beste Bestuurder 2020