VNG Gelderland
Postbus 1, 6658 ZG Beneden-Leeuwen
Telefoon: 026-669 01 96
secretariaat@vnggelderland.nl
Menu

Project Schuldenaanpak rechtbank Gelderland - Praat mee tijdens de bijeenkomst op 29 november 2021

De rechtbank Gelderland voert het project Schuldenaanpak uit, waarbij ze mensen met schulden direct na een zitting willen koppelen aan een schuldhulpverlener van de gemeente. Graag willen zij deze aanpak met alle Gelderse gemeenten bespreken. Daarom nodigen zij de gemeenten uit om hier 29 november a.s. op een bijeenkomst over door te praten.

Over project Schuldenaanpak

Gemeenten hebben de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening. De rechtbank Gelderland ziet tijdens de zittingen in de rechtbank, veel mensen met schulden. Ook inwoners van de Gelderse gemeenten. De inwoners die zij zien, melden regelmatig dat de gemeente hun schuldenproblemen nog niet kent. De rechtbank Gelderland heeft nagedacht over de mogelijkheden die zij hebben, om een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze schulden. Met de gemeentes Apeldoorn, Arnhem, Ede en Nijmegen, hebben zij een proef gedraaid die goede resultaten opleverde. De schuldhulpverleners van de gemeentes zijn op de kantonrolzitting aanwezig voor een eerste intakegesprek.

In deze video van de gemeente Arnhem legt kantonrechter Jeannette Verspui uit wat het project inhoudt.

Informatie- en kennismakingsbijeenkomst 29 november 2021

De rechtbank Gelderland wil graag met alle 51 gemeentes in Gelderland samenwerken om mensen met schulden eerder te helpen. Deze bijeenkomst willen ze benutten om elkaar beter te leren kennen. En wellicht zijn er nog meer onderwerpen waar ze over door kunnen praten, zoals ondernemers en schulden.

 

Aanmelden en praktische informatie

De wethouders van alle Gelderse gemeenten zijn inmiddels uitgenodigd per e-mail. Heeft u onverhoopt geen uitnodiging ontvangen en wilt u wel komen? Dan kunt u een mail sturen naar schuldenaanpak.rb-gelderland@rechtspraak.nl. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding met daarin ook de locatie van de bijeenkomst.

Heeft u vragen?
Stel ze gerust aan Maria Buur (projectmanager Schuldenaanpak) via schuldenaanpak.rb-gelderland@rechtspraak.nl

Laatste nieuws

Bijeenkomst verenigingsvisie VNG op 14 december 2021
Project Schuldenaanpak rechtbank Gelderland - Praat mee tijdens de bijeenkomst op 29 november 2021
Toekomst van de Gelderse veren
Gemeentelijk post-COVID herstelplan