Nieuws

Een overzicht van de laatste nieuwsberichten van de VNG afdeling Gelderland.

Heeft u vragen of opmerkingen, of wilt u zelf een nieuwsbericht insturen? Mail dan naar:
secretariaat@vnggelderland.nl.

Verslag Dag Gelderse Gemeenten 2017

11-04-2017

De Dag van de Gelderse Gemeenten 2017 werd geopend door onze voorzitter John Berends, burgemeester van Apeldoorn. Daarna sprak Peter de Baat, sinds januari 2017 burgemeester van gastgemeente Montferland, de verzamelde Gelderse bestuurders toe.

Tijdens de algemene ledenvergadering nam de ledenvergadering afscheid van vicevoorzitter Loes van Ruijven-van Leeuwen en trad André Baas, burgemeester van Ermelo, toe tot het bestuur. Tevens werd er aandacht besteed aan de naderende pensionering van de ambtelijk secretaris Frans Willems. Na 18 jaar zal hij in mei afscheid nemen van VNG Afdeling Gelderland.

Jantine Kriens, voorzitter van de directieraad van de VNG, sloot de algemene ledenvergadering af met een vooruitblik op de ontwikkelingen in Den Haag. Daarbij benoemde ze ook de 5 grootste opgaven voor gemeenten voor de komende tijd.

Het themagedeelte stond onder de inspirerende leiding van Dorien Van der Kamp, griffier te Westervoort en bestuurslid van VNG Afdeling Gelderland. De twee sprekers, Klaartje Peters en Kees Breed, namen de aanwezigen mee in de wereld van de veranderende lokale democratie. Daarna namen beide sprekers deel aan het panel, aangevuld met Patricia Hoytink-Roubos, wethouder te Berkelland en bestuurslid van VNG Afdeling Gelderland, en Judith Van den Wildenberg, raadslid in Barneveld en bestuurslid van VNG Afdeling Gelderland.

Het ochtendprogramma werd afgesloten door John Berends die de gastgemeente voor de Dag van de Gelderse Gemeenten 2018 bekend maakte. Volgend jaar zijn de Gelderse bestuurders van harte welkom in Doesburg.

Na een meer dan uitstekende lunch in Kasteel Café Heeren Dubbel vertrokken de bussen naar de vier zeer verschillende excursies.

  1. "Goede wijn behoeft geen krans''. Wijngoed Montferland: Van “gewoon” boer naar wijn- en zonneboer. Met een bezoek aan Wijngoed Montferland maakt u kennis met de snelle veranderingen van het platteland. 
  2. Welkom in Montferland! Wanneer u vanaf de A18 Montferland in rijdt, passeert u bij Braamt de plek waar dag- en verblijfrecreatie elkaar treffen in een landelijke omgeving. Recreatiegebied Stroombroek en het bungalowpark Landal Stroombroek vormen het decor voor recreatie en toerisme, een van de speerpunten van de gemeente Montferland.
  3. De wereld van logistiek kent geen grenzen. Met een bezoek aan de logistieke dienstverleners Mainfreight en DSV maakt u kennis met de werkzaamheden van deze internationaal opererende logistieke bedrijven die naast hun bedrijfspanden op het nabijgelegen Euregionaal Bedrijventerrein (EBT) nu nieuw gevestigd zijn op het logistieke bedrijventerrein DocksNLD in ’s-Heerenberg.
  4. Kijk over de grens. De haven van Emmerich is van onmiskenbaar belang voor de logistieke dienstverlening in deze grensoverschrijdende regio. Tijdens een rondleiding bij Contargo Emmerich (D) maakt u kennis met onze Duitse buren en de bedrijvigheid in het havengebied.


     

De Dag van de Gelderse Gemeenten 2017 werd afgesloten met een hapje en een drankje op het terras van de Heeren Dubbel. Na afloop kregen de deelnemers als attentie een mooie fles wijn van Wijngaard Kasteel Huis Bergh mee naar huis.

Tijdens de dag konden de aanwezigen meedoen met een prijsvraag. Ze moesten het aantal Montferlandse keien raden in een pot. De winnares is de plaatsvervangend griffier van de gemeente Westervoort. Zij zat er slechts 19 keien naast. Gefeliciteerd!Copyright © 2014  |   VNG Gelderland    |     door > Harms CommunicatieCreapolis Media |  Privacy statement