Nieuws

Een overzicht van de laatste nieuwsberichten van de VNG afdeling Gelderland.

Heeft u vragen of opmerkingen, of wilt u zelf een nieuwsbericht insturen? Mail dan naar:
secretariaat@vnggelderland.nl.

Makkelijk werken in de bestuurlijke driehoek

26-01-2018

De bestuurlijke driehoek: ‘versnellingsbak’ of politbureau?

Op 26 januari jl. vond de eerste bijeenkomst 'makkelijk werken in de bestuurlijke driehoek' van de Gelderland Academie plaats. Onder leiding van Annemiek Meinen gingen drie driehoeken met elkaar in gesprek over uiteenlopende thema's. Onderstaand vindt u een korte impressie van één van de deelnemers aan deze bijeenkomst. 

3 Driehoeken bij elkaar! Ruim 15 jaar dualisme en een nieuw overleggremium. Wat levert dat op? Laten we eens een dag investeren in elkaar, in goed gezelschap en een prettige omgeving. De driehoek van burgemeester, secretaris en griffier van de gemeente Voorst was nieuwsgierig hoe anderen het doen:

o          Praktisch: hoe vaak kom je bij elkaar, waar praat je over?
o          Hoe zie je je rol als driehoek in de gemeente?
o          Hoe ga je om met de verschillende verantwoordelijkheden binnen de driehoek?
o          Wat is je grootste ‘wapenfeit’?

Op basis van een uitwisseling hebben we doorgepraat over keuzen en vooral ook dilemma’s. Hoe kun je elkaar helpen om ieders eigen rol binnen de gemeente optimaal in te vullen? De ervaring leert dat als het lukt om elkaar te helpen in de juiste positie te komen, het plezier in het werk enorm stijgt! En belangrijker: vooral de kwaliteit van de besluitvorming, denken wij.

Dus noch versnellingsbak, noch politbureau, maar de driehoek als het oliemannetje van de democratie!

Heeft de bestuurlijke driehoek in uw gemeente ook behoefte aan een dergelijke bijeenkomst? Neem dan contact op met de Gelderland Academie om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.Copyright © 2014  |   VNG Gelderland    |     door > Harms CommunicatieCreapolis Media |  Privacy statement