Nieuws

Een overzicht van de laatste nieuwsberichten van de VNG afdeling Gelderland.

Heeft u vragen of opmerkingen, of wilt u zelf een nieuwsbericht insturen? Mail dan naar:
secretariaat@vnggelderland.nl.

Bezoek BNG en Tweede Kamer

12-06-2015

Na een hartelijk welkom door de heer Piet Bouman begon het programma met een gesprek met de voorzitter van de raad van bestuur van de BNG Bank, de heer Carel van Eykelenburg. Daarin vertelde hij onder andere kort wat de bank precies doet en waar zij voor staan. Een reeks aan onderwerpen passeerde de revue, waaronder de risico's waar de bank mee te kampen heeft, uiteraard de Griekse crisis en hoe de BNG erin slaagt zo goedkoop te kunnen lenen aan de gemeenten.

De heer van Eykelenburg had nog een goede tip voor de kleinere gemeenten, trek vooral samen op, óók als het gaat om geldleningen. Want hoe groter de lening, hoe gunstiger de voorwaarden en hoe lager de kosten.

Vervolgens nam de heer Bernard van Ommeren, Senior Adviseur bij BNG Advies, het woord. Zijn presentatie over de herstructurering van de leningenportefeuille vindt u hier.

Na zijn presentatie was het de aanwezigen duidelijk dat het niet altijd verstandig is om de leningenportefeuille te herstructureren. De invloed van de rentestand op een dergelijke herstructurering kwam uitgebreid aan bod.

Middagprogramma

Na de voortreffelijke lunch vertrok het gezelschap naar de Tweede Kamer. We werden daar ontvangen door een medewerker van de CDA-fractie, de heer Ernst van Welij. Tijdens de met anekdotes gevulde rondleiding kwamen we op verschillende plekken, waaronder de schitterende handelingskamer, de oude plenaire zaal en de nieuwe plenaire zaal. Daar woonde we kort een debat bij over het handelsverdrag met de VS. Na een kopje thee of koffie in de fractiekamer van het CDA was de rondleiding voorbij. De middag werd afgesloten met een borrel in perscentrum Nieuwspoort.Copyright © 2014  |   VNG Gelderland    |     door > Harms CommunicatieCreapolis Media |  Privacy statement