Nieuws

Een overzicht van de laatste nieuwsberichten van de VNG afdeling Gelderland.

Heeft u vragen of opmerkingen, of wilt u zelf een nieuwsbericht insturen? Mail dan naar:
secretariaat@vnggelderland.nl.

Beoogd voorzitter VNG Gelderland

06-02-2019

Met het vertrek van John Berends als voorzitter van VNG Gelderland in verband met zijn benoeming tot Commissaris van de Koning in Gelderland is een vacature ontstaan. VNG Gelderland is op zoek gegaan naar een nieuwe voorzitter die aan de Algemene Ledenvergadering van 8 april wordt voorgesteld.

Tijdens de bestuursvergadering eind januari heeft het bestuur van VNG Gelderland unaniem ingestemd met de voordracht van René Verhulst als voorzitter van VNG Gelderland. Het bestuur meent met Verhulst als voorzitter een goede kandidaat voor het voorzitterschap te hebben. Verhulst is burgemeester van Ede en was daarvoor burgemeester in Goes. Verhulst kent het openbaar bestuur en kent de VNG. Hij heeft zowel in Utrecht als in Zeeland in de provinciale VNG afdeling een rol gehad en is ook actief in een landelijke VNG commissie (commissie Depla).  Het bestuur is blij deze voordracht aan de leden te kunnen doen, VNG Gelderland krijgt een stimulerende en verbindende voorzitter die een goed boegbeeld kan zijn voor VNG Gelderland en daarmee voor de Gelderse gemeenten.

René Verhulst

René Verhulst, geboren 28 september 1960 te Kapelle, is sinds 8 september 2017 burgemeester van Ede. Hij bracht zijn jeugd door in Kapelle, behaalde in 1979 het Vwo-diploma en slaagde in 1984 voor het doctoraal examen Nederlands Recht.

In de daaropvolgende jaren was hij onder meer werkzaam als directiesecretaris Stichting Sociale Woningbouw Utrecht, regiosecretaris van het Nederlands Christelijk Werkgeversverbond, wethouder van de gemeente Utrecht, secretaris van Nyenrode Business Universiteit, directeur van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam en burgemeester van Goes.

René is de partner van Desiree Meulemans en vader van een dochter (1991) en een zoon (1994).Copyright © 2014  |   VNG Gelderland    |     door > Harms CommunicatieCreapolis Media |  Privacy statement