VNG Gelderland
Postbus 1, 6658 ZG Beneden-Leeuwen
Telefoon: 026-669 01 96
secretariaat@vnggelderland.nl
Menu

Midden- en kleinbedrijf staat centraal bij herstel uit de coronacrisis

Voor het economisch herstel uit de coronacrisis benut Oost-Nederland de kracht van het Midden- en Kleinbedrijf. Samen met de kennisinstellingen leidt dit tot snelle innovaties. Het MKB en familiebedrijven zijn de economische motor van Oost-Nederland; zij zorgen voor zeven op de tien banen in het bedrijfsleven.

De beide provincies en de regio’s in Oost-Nederland benutten die kracht van het MKB. Landelijke innovatieprogramma’s moeten hier beter op moeten inspelen door hun strategie en uitvoeringsmiddelen beter toe te spitsen op de kracht van het MKB.

“De mkb-sector in Oost Nederland is typisch door de vele en goede onderlinge contacten, waardoor zij snel samenwerken met veel verschillende bedrijven en onderwijsinstellingen. Het gaat vaak om kennisintensieve bedrijven. Dat leidt niet alleen tot werkgelegenheid en inkomsten in onze regio, maar juist ook tot bijzondere innovaties. Het is niet voor niets dat we OnePlanet Reserach Center koppelen aan de kracht van het mkb, zodat innovaties sneller hun weg vinden in concrete producten. Benut die kracht van het mkb voor heel Nederland”,  aldus Christianne van der Wal, Gelders gedeputeerde Economie en Innovatie.

De gezamenlijke oproep aan het Rijk maakt deel uit van de campagne “Nederland Slim Benutten”, waarmee alle politieke partijen worden aangespoord om gebruik te maken van de Kracht van Oost. De campagne is een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel, de Regio Food Valley, Cleantech Regio, Regio Arnhem-Nijmegen, Regio Achterhoek, Fruitdelta Rivierenland, Veluwe, Regio Twente en Regio Zwolle. De campagne wordt daarnaast gesteund door de Economic Boards in Oost-Nederland.

Lees het volledige artikel op Nederland Slim Benutten

Laatste nieuws

VNG Gelderland bestaat 100 jaar en schenkt Gelderse gemeenten een boom
Terugblik bestuurlijke dialoogsessie ‘Toekomst van ons drinkwater’
Quick scan coalitieakkoorden
Toekomst van de Gelderse veren