Agenda

Een overzicht van de bijeenkomsten op de kalender van de VNG afdeling Gelderland.

Heeft u zelf een agendapunt? Meld het ons via: secretariaat@vnggelderland.nl.

VNG Belastingconferentie

19-03-2019

25 jaar voor en door mensen

Op 19 en 20 maart 2019 viert de VNG Belastingconferentie haar 25 jarig bestaan. Een jubileumcongres dat niet onopgemerkt voorbij zal gaan! Graag nodigen wij u uit om vanaf nu in te schrijven voor het congres.

Datum: dinsdag 19 + woensdag 20 maart 2019
Locatie: Congrescentrum Papendal, Arnhem

Gevarieerd aanbod
Het aanbod aan workshops is zeer gevarieerd. Zoals vertrouwd zijn er actualiteitenworkshops op het gebied van taxatie en de Woz, juridische ontwikkelingen en praktische uitvoering van wetgeving. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende vaardighedensessies die aandacht besteden aan het ‘mensenwerk’ van onze werkzaamheden: van het omgaan met spanning en conflictgedrag, het schrijven van brieven tot het samenwerken met en adviseren van bestuurders.

Sprekers
Met trots kondigen we aan dat drie zeer vooraanstaande sprekers zorgen voor de nodige inspiratie en nieuwe inzichten tijdens het plenaire programma.

Op dinsdag is het podium voor filosoof/cabaretier Paul Smit en mr. G.J. van Leijenhorst.

Of het nu gaat om samenwerking of verandermanagement, alles draait om beïnvloeding van gedrag van mensen. Met humor, interactie en concrete voorbeelden geeft Paul Smit de nieuwste inzichten vanuit de psychologie, filosofie en neurowetenschap.

Maar ook de vakspecifieke zaken komen plenair aan bod, omdat 25 jaar niet zomaar iets is, hebben wij in mr. G.J. van Leijenhorst een spreker gevonden die deze periode meer dan actief heeft meegemaakt en daarop kan reflecteren. Hij heeft recent afscheid genomen als raadsheer bij Hof Den Haag en kan daarnaast terugkijken op een zeer indrukwekkende loopbaan. Er is bijna geen functie op fiscaal gebied die hij niet heeft vervuld.

De spreker op woensdag, dr. J.C.K.W. Bartel, heeft zijn sporen ruimschoots verdiend als belasting- (Gerechtshof ’s-Hertogenbosch en Rechtbank Middelburg) en bestuursrechter (Raad van State) en als hoogleraar Belastingrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Door de jaren heen heeft hij de WOZ-procedures zien veranderen, helaas niet ten goede. Hij heeft dit op interessante wijze geanalyseerd in zijn artikel “Rechterlijke toetsing van de WOZ-beschikking: Het roer moet om” in het Belastingblad. Hij meent dat er nog veel te winnen valt om de toegankelijkheid tot de procedure voor de woningeigenaar te herstellen en de kwaliteit van de oordeelsvorming te verbeteren. Hier zal hij tijdens zijn plenaire bijdrage verder op in gaan.

Jubileum
Natuurlijk laten we het 25 jarig bestaan van de Belastingconferentie niet ongemerkt voorbijgaan. Op dinsdag 19 maart wordt de congresdag afgesloten met een walking dinner gevolgd door een verrassend en uitgebreid avondprogramma.

Informatie en aanmelden
Op vngbelastingconferentie.nl vindt u het volledige programma, de workshops, alle praktische informatie en kunt u zich aanmelden. 

We kijken ernaar uit u te verwelkomen op de VNG Belastingconferentie in maart!

Team Belastingen VNGCopyright © 2014  |   VNG Gelderland    |     door > Harms CommunicatieCreapolis Media |  Privacy statement